h

SP actief in het centrum vanwege Huishoudelijke Ondersteuning

7 juli 2014

SP actief in het centrum vanwege Huishoudelijke Ondersteuning

De lichtere huishoudelijke ondersteuning voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten wordt niet langer door de gemeente geboden - liet het College van Burgemeester en Wethouders de afgelopen week per brief weten aan zorgbehoevende Veenendalers. In plaats daarvan kan men het voor €15,- per uur inkopen via Veens.
Dit was voor de SP reden om met het stellingenbord in het winkelgebied van Veenendaal te gaan staan, afgelopen zaterdag...

Op het bord konden voorbijgangers reageren op een aantal vragen en een stelling, die de SP hen voorlegde, naar aanleiding van de brief die het College had verzonden. Zodoende peilde de SP hoe men dacht over deze ingrijpende maatregel.

De reacties waren behoorlijk eensluidend: men vindt het onbehoorlijk om €15,- per uur te vragen aan ouderen en gehandicapten; de maatregel gaat niet uit van maatwerk; een schoonmaakhulp doet meer dan alleen schoonmaken - zo gaven de Veenendalers aan.

Behalve voor de maatregel van het College op de Huishoudelijke ondersteuning, vroeg de SP ook aandacht voor een maatregel van het Kabinet. Deze wil 800 van de 1300 verzorgingshuizen in Nederland sluiten; de daar wonende ouderen zouden dan verplicht moeten verhuizen. De SP is het daar niet mee eens, envoert hiertegen een handtekeningenactie.

Eerder al hield de SP een enquête onder ruim 50 Veenendalers die een herindicatie hebben ontvangen op hun huishoudelijke ondersteuning. Dit leidde tot een rapport dat vrijdag 11 juli wordt aangeboden aan Wethouder Overduin. Dat gebeurt om 11:30 op het gemeentehuis. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!

TIP:
Lees ook de blog van Toke

Reactie toevoegen

U bent hier