h

Langzaam maar zeker naar heropening Escape

5 december 2014

Langzaam maar zeker naar heropening Escape

Kwartiermaker René Keulers heeft op donderdag 4 december j.l. zijn rapportage gepresenteerd aan de gemeenteraadsleden en andere geïnteresseerden. Hiermee is de heropening van Escape weer een klein stapje dichterbij.

In december 2013 sloot het Pop- en Cultuurpodium haar deuren, na een onhandige aanbesteding in het welzijnsgebeuren. De affaire kostte wethouder Bouwmeester zijn baan, maar de jongeren moesten sindsdien buiten blijven staan.

Op aandringen van D66, SP en andere partijen in de gemeenteraad is het College van Burgemeester en Wethouders op zoek gegaan naar een manier om Escape te heropenen. Hiertoe is Keulers aangesteld.

Escape zal worden omgedoopt tot Cultureel Centrum, met in het weekend een Poppodium-functie. Er zal samenwerking worden gezocht tussen diverse partijen om een interessant programma en een sluitende exploitatie te kunnen bieden. Ook presenteerde Keulers een shortlist van 5 potentiële exploitanten, die Escape zouden kunnen gaan runnen.

Hoewel de SP blij is dat de heropening van Escape hiermee realiteit is, had de partij op iets meer tempo gehoopt. Fractievoorzitter Jan Breur: "Van de toezegging dat Escape überhaupt niet zou sluiten, naar het vooruitzicht dat Escape met het nieuwe culturele seizoen zou doorstarten, naar deze presentatie, zitten we inmiddels een jaar zonder Poppodium. De wil is er, nu het tempo nog!"

In maart organiseerde de SP een manifestatie voor jongerencultuur in het algemeen, en Escape in het bijzonder, met diverse artiesten, vrijwilligers en Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk.

Reactie toevoegen

U bent hier