h

"Escape, daar zit muziek in!"

8 maart 2014

"Escape, daar zit muziek in!"

SP-afdeling Veenendaal heeft zaterdag 8 maart aandacht gevraagd voor pop- en cultuurpodium Escape. Dit door middel van een manifestatie met sprekers (onder wie Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk), muziek, poezie en een protestmars. Hiermee was de manifestatie 'Jongeren & Cultuur' een feit.

 

Cultuurminnend Veenendaal verzamelde zich rond de klok van 14:00u op het horecaplein voor het gesloten Escape. SP-lijsttrekker Jan Breur vertelde hoe hij als politicus de soap rond Escape beleefd had. Het is hem een doorn in het oog dat een meerderheid in de gemeenteraad geen geld over heeft voor het openhouden van Escape, maar wel meer dan een kwart miljoen heeft uitgetrokken voor nieuw meubilair in de raadszaal.

Dichteres Shanna Dirks betoogde dat het belangrijk was dat er een plek is voor jongeren om veilig uit te gaan en zich cultureel te ontwikkelen. Zij had een gedicht over Escape geschreven. Rapformatie Highsquad wees er, tussen hun nummers door, dat zij in Escape groot zijn geworden - en met hen vele andere artiesten.
Vrijwilligers Albert en Jarno vertelden dat Escape meer is dan een gebouw. Het is een plek waar mensen hun ideeën omzetten in realiteit, en waar muurbloempjes uitgroeiden tot zelfverzekerde creatieve talenten. Dankzij de support van de juiste mensen.

Na een protestmars door de Hoofdstraat, keerde de groep terug naar Escape, waar Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk nog eens vertelde hoe belangrijk cultuur is. Vorig jaar heeft hij het initiatief genomen voor een hoorzitting in de Tweede Kamer met belangrijke mensen uit de muziekwereld, om van hen te horen wat de muziek nodig heeft. Podia als Escape blijken onmisbaar.
Van Dijk: "Natuurlijk heb je de Joop van den Endes, die het nodige doen op cultuur. Dat heeft een commerciële insteek, en daar betaal je ook het nodige voor. De overheid is er juist voor om ook het aanbod dat niet 'commercieel interessant' is te waarborgen."

Na afloop verzorgde Pioneers Town nog een kleine 'afterparty' met een accoustische set.

De organisatie bedankt 'Bij Slik' voor het leveren voor de elektriciteit...

Reactie toevoegen

U bent hier