h

SP tegen sloop Veenendaalhal

15 december 2014

SP tegen sloop Veenendaalhal

Foto: Baukje Hiemstra

De SP is tegen de sloop van de Veenendaalhal. Vroeg of laat zal het gebouw heus wel tegen de vlakte moeten, maar op dit moment zijn er geen concrete redenen voor.

De Veenendaalhal maakt deel uit van het 'plangebied Stationskwartier B'; waar er organisch gebouwd gaat worden. Langzaam maar zeker zal hier woongebied ontstaan. Om het gebied 'aantrekkelijker' te maken voor investeerders, wil het College de hal slopen.

"Particulieren zouden moeite kunnen hebben met de Veenendaalhal, maar institutionele investeerders zouden er toch moeiteloos doorheen moeten kijken," brengt SP-raadslid Jaap Pottjewijd hier tegenin.

Overigens is er geen investeerder die op de plek van de Veenendaalhal zelf iets wil bouwen. Volgens wethouder Arianne Hollander willen diegenen die interesse hebben in het gebied niet uitkijken op de hal.
Een probleem dat volgens ChristenUnie-voorman Engebert Strooboscher verholpen kan worden door de aanplanting van groen.

Het is ook nog niet zeker of de investeerders als vliegen op de stroop in het Stationskwartier zullen neerstrijken als de Veenendaalhal eenmaal verdwenen is.
"The proof of the pudding is in the eating," stelt het college. Pottjewijd stelt hier tegenover: "Als je je precies aan het recept houdt, kun je ook niet door de smaak worden verrast."

Het slopen van de Veenendaalhal is een probleem voor de huidige gebruikers; waaronder de Veense Vogelvrienden en Veilig Verkeer Nederland.

MEER OVER DE VEENENDAALHAL

Reacties

Een beetje rare vergelijking:pudding proeven of een gebouw slopen. Als je de pudding niet lekker vindt, geef je die aan de poes en maak je een betere pudding. Sloop je een gebouw, en dat schijnt een misser te zijn, dan zet je er 1,2,3 geen nieuw gebouw neer. Denk maar aan het wethouder Sandersplantsoen!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier