h

Aftrap statencampagne; ook Veenendaal van de partij...

8 februari 2015

Aftrap statencampagne; ook Veenendaal van de partij...

Foto: Elton Wollenberg

Wat de SP betreft is de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen een feit. Op zaterdag 7 februari vond de officiële aftrap plaats, met onder andere Ad Meijer en Emile Roemer. Ook was er een Veense delegatie aanwezig.

Na een bescheiden ochtendprogramma op eigen Veense bodem trokken de Veense SP'ers 's middags naar Amersfoort. Via de Varkensmarkt liepen zij, in een steeds groter wordend gezelschap naar de Jasmijnstraat, waar in club 'Five' het startfeest plaatsvond. SP'ers en sympathisanten uit de hele provincie hadden zich hier verzameld om de start van de campagne te vieren.

Het programma in Five begon met een toespraak van Meijer. Die benadrukte de waarde van werkgelegenheid voor alle mensen, betaalbare woningen, een fatsoenlijk voorzieningenpeil - ook in de kleine kernen, goed functionerend openbaar vervoer en toegankelijke natuur. Volgens Meijer is de SP de enige partij die zich (echt) hard maakt voor deze zaken. Meijer: "Stem daarom op 18 maart SP!"

Na de toespraak van Meijer werd de Utrechtse wethouder Paulus Jansen geïnterviewd. De SP-afdeling in zijn stad heeft een meldpunt over huurverhogingen opgezet, terwijl dit zijn portefeuille raakt. Of dit Jansen niet in de weg zit, was een vraag die hem werd voorgelegd.
"Nee hoor, in tegendeel," aldus Jansen. "Een bestuurder  kan z'n werk alleen goed doen, met de ogen en oren van een actieve afdeling naast zich."

Vervolgens was het de beurt aan Emile Roemer. Ook hij kreeg verschillende vragen voorgelegd. Eén van die vragen was, hoe hij zo gemotiveerd was om steeds tegen de stroom in door te blijven gaan.
Roemer: "Als je ziet dat de medewerkers in de thuiszorg worden ontslagen omdat ze 'te duur' zijn, terwijl de zorgbazen een ministerssalaris voor zichzelf nog te min vinden... Als je iemand spreekt die ernstig op haar pols is gevallen, maar die geen foto's durft te maken omdat dit haar eigen risico kost... Als je les heb gegeven in een klas, waar kinderen niet naar een verjaardag mochten omdat ze hun vriendje niet konden terug-uitnodigen... Als je ziet hoe scheef de welvaart in Nederland - één van de rijkste landen ter wereld - is verdeeld... reken maar dat je dan gemotiveerd blijft!"

Tot slot werden alle aanwezige kandidaten - onder wie ook Veenendaler Jan Breur - op het podium gehesen op de swingende klanken van het partijlied; 'Een Mens is Meer' van Karel Glastra-van Loon en Bob Fosko.

De campagne is nu echt van start...
Wordt vervolgd...


Bekijk ook onze VERKIEZINGSSITE...

Foto-impressie

Foto: Baukje Hiemstra
Foto: Elton Wollenberg
Eén van de eersten die zich bij het Veense TEAM SP voegden, op weg naar 'Five' was niemand minder dan Emile Roemer. Naast Statenkandidaat Jan Breur waren ook penningmeester Nico van Ginkel en afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra uit Veenendaal naar Amersfoort afgereisd...

Foto: Jan Breur
Foto: Jan Breur
Foto: Jan Breur
Ad Meijer, Paulus Jansen en Emile Roemer zijn het eens: gebruik de komende verkiezingen om af te rekenen met dit kabinet.

Foto: Elton Wollenberg
Foto: Baukje Hiemstra
Foto: Baukje Hiemstra
Als afsluiter: alle kandidaten op het podium. Onder wie ook Jan Breur...

Reactie toevoegen

U bent hier