h

Bij een vitaal platteland horen goede voorzieningen!

14 maart 2015

Bij een vitaal platteland horen goede voorzieningen!

Foto: Nico van Ginkel

"Voor een vitaal platteland heb je, juist ook in de kleinere kernen, goede voorzieningen nodig." Dit betoogde de SP-Statenkandidaat Jan Breur tijdens een debat over landschapsontwikkeling; dat vrijdag 13 maart plaatsvond in Dierenpark Amersfoort.

Het debat werd georganiseerd door O-Gen, de gebiedscoöperatie die in 2014 is opgericht. De coöperatie heeft als doel: vitaliteit en kwaliteit van het landelijk gebied in de Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek.

Breur: "Ook in de dorpen heb je voorzieningen nodig. Winkels, bibliotheken, pinautomaten, busverbindingen. Die zie je steeds meer verdwijnen. Wat de SP betreft, heeft de provincie een verantwoordelijkheid om die zaken te behouden. Daar zetten wij ons de komende jaren stevig voor in."

Naast het behoud van voorzieningen, staat de SP voor goede OV- en fietsverbindingen, duurzaamheid, biodiversiteit, en werkgelegenheid.

Tijdens het debat werd er een nieuw concept gelanceerd: de startersboerderij. Leegstaande boerderijen worden gemoderniseerd en opgeknapt om tegen een betaalbare prijs aan startende boeren te worden aangeboden. Aan Breur werd gevraagd hoe de SP daar tegenover staat.
Breur: "Het concept van startersboerderij is nieuw voor me. Het klinkt echter veelbelovend, dus we zullen er zeer serieus naar kijken."

Foto: Nico van Ginkel
Foto: Nico van Ginkel
Foto: Nico van Ginkel
Foto: Nico van Ginkel
Foto: Nico van Ginkel

Reactie toevoegen

U bent hier