h

FryskLab strijkt neer bij De Cultuurfabriek

12 mei 2015

FryskLab strijkt neer bij De Cultuurfabriek

Foto: Bibliotheek Veenendaal

Donderdagmiddag 21 mei strijkt de in het oog springende, gele bus van FryskLab neer op het Kees Stipplein bij De Cultuurfabriek. In dit mobiele FabLab kan het publiek in aanraking komen met nieuwe technieken en technologieën. Zowel kinderen als volwassenen kunnen een kijkje nemen in de bus en ook daadwerkelijk zelf iets gaan maken.

Wat is FryskLab
FryskLab is een mobiel ‘Fabricage Laboratorium’, ondergebracht in een voormalige bibliobus. Met FryskLab geeft Bibliotheekservice Fryslân een impuls aan vernieuwing van de bibliotheekdienstverlening. FryskLab springt in op nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs, het zogenaamde ‘makersonderwijs’. Het motto is: Leren door te maken.
 
21st century skills
De bus van FryksLab is een plek waar kinderen en jongeren met behulp van computers en machines bijna alles zelf kunnen (leren) maken. Zo draagt FryskLab bij aan de ontwikkeling van creativiteit bij de jeugd. Ook stimuleert het kinderen zich de vaardigheden van de nabije toekomst eigen te maken; de zogenaamde 21st century skills. Het gaat om de verbinding tussen creativiteit en technologie.
 
Interesse uit de hele wereld
voor Friese aanpak

In het buitenland is men erg geïnteresseerd in de combinatie van bibliotheekvernieuwing, onderwijs, digitale fabricage en de inzet op lokaal relevante thema’s en uitdagingen. Het mobiele concept is een aansprekende aanpak voor elke regio. Ook Bibliotheek Veenendaal onderzoekt de mogelijkheden.


Foto: Bibliotheek Veenendaal

De gele bus van FryskLab op het Kees Stipplein is op donderdag 21 mei van 14.30 tot 16.30 uur open voor publiek. De toegang is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier