h

Vrij Parkeren op Zaterdag!

31 oktober 2015

Vrij Parkeren op Zaterdag!

Foto: Iconshut / www.iconshut.com

Het komende jaar wordt het gratis om op zaterdag in de gemeentelijke parkeergarages te parkeren. De gemeenteraad heeft ingestemd met een voorstel van ChristenUnie, SP en anderen om dit mogelijk te maken.

Het 'Vrij Parkeren' betreft een proef, om te zien of dit de aantrekkingskracht van het winkelcentrum vergroot. Als dit succesvol blijkt, kan de gemeenteraad besluiten om het definitief in te voeren.

SP-fractievoorzitter Jan Breur prees initiatiefnemer Engbert Stroobosscher (ChristenUnie) voor het lef dat hij hiermee toonde. De SP ziet in het voorstel een doorbraak in het denken over parkeren.

Breur: "Ik heb het gevoel dat het verhogen van de parkeertarieven met 20 cent niet de parkeerexploitatie gaat vlottrekken, en het nalaten ervan gaat er niet voor zorgen dat er meer mensen naar Veenendaal komen. We hebben gewoon meer nodig, en daarin heeft de heer Stroobosscher een goed voorstel geformuleerd om te zien wat mogelijk is. En ik ben dan ook zeer benieuwd naar de uitkomsten van de proef en die zie ik graag tegemoet, en het is ook met die reden dat mijn handtekening onder het amendement (= voorstel) staat."

Reactie toevoegen

U bent hier