h

Jongerenplatform www.helpikhebeenvraag.nl van start

19 maart 2016

Jongerenplatform www.helpikhebeenvraag.nl van start

Foto: CJG Veenendaal

Op 15 maart 2016 is een campagne gestart in de Cultuurfabriek om jongeren in Veenendaal bekend te maken met het jongerenplatform www.helpikhebeenvraag.nl. Deze website is een online platform waar jongeren terecht kunnen met vragen die zij hebben op het gebied van bijvoorbeeld geldzaken, omgaan met ouders, relaties, seks, pesten en gezondheid. Helpikhebeenvraag.nl is samen met jongeren ontwikkeld en is een inititatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal (CJG).

De jongeren kunnen via de website op verschillende manieren in contact komen met het CJG; op vaste momenten kunnen zij (anoniem) chatten met CJG-professionals. Een jongere kan voor antwoorden op vragen de zoekfunctie van de website gebruiken en het CJG benaderen via e-mail en telefoon. Op basis van analyse van veel voorkomende vragen, wordt de informatie op de website in de toekomst verder aangevuld.

Campagne

In de Cultuurfabriek onthulden de Jongerenraad en Nermina Kundic, wethouder Jeugd, het campagnemateriaal bij de aftrap van het jongerenplatform. Didi Dorrestijn, bestuurder CJG: “Vooral in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar hebben jongeren soms vragen die ze liever niet aan hun ouders of verzorgers willen stellen. Dan is het goed dat je, eventueel anoniem, met je vragen terecht kunt bij een professional van het CJG. De komende maand gaan we op alle scholen in het voorgezet onderwijs in Veenendaal vertellen wat het CJG voor een jongere kan betekenen. Daarnaast krijgen alle jongeren in Veenendaal van 12 tot 18 jaar van ons persoonlijk een brief thuis. Met flyers, posters en banners op diverse plekken willen we ook de bekendheid van het CJG onder jongeren vergroten.”

Jeugdteams

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal is er voor ouders/opvoeders, kinderen, jongeren (tot 18 jaar) en professionals in Veenendaal. Men kan er terecht met alle vragen over opgroeien en opvoeden. Sinds vorig jaar zijn er vier jeugdteams aan het werk verspreid over Veenendaal. De teams zijn zo samengesteld dat zij zoveel mogelijk hulpvragen zelf kunnen beoordelen, omdersteunen of oppakken. Er zijn hulpverleners met opleiding en ervaring in verschillende specialismes.

helpikhebeenvraag.nl

Reactie toevoegen

U bent hier