h

'NEE is 3x beter'

15 maart 2016

'NEE is 3x beter'

Foto: Baukje Hiemstra

Afgelopen zaterdag is de referendumcampagne van de SP officieel van start gegaan. De partij roept op om bij het referendum van 6 april TEGEN het associatieverdrag met de Oekraïne te stemmen: dat is beter voor Nederland, beter voor de Oekraïne en beter voor Europa.

Foto: Jan Breur

In Amsterdam werd de aftrap gegeven; op een bijeenkomst waar Tweede-Kamerlid Harry van Bommel, emeritus hoogleraar Kees van der Pijl, en de Oekraïense ondernemer Elena Plotnikova spraken.

Zij willen niet dat Europa de grenzen openzet voor de corruptie die in de Oekraïne welig tiert. Ook vrezen ze, dat Nederland partij wordt in het conflict tussen de Oekraïne en Rusland; dit door de verregaande politieke en militaire samenwerking die in het associatieverdrag zijn opgenomen.
Daarbij zullen de 'open grenzen' een concurrentiestrijd tussen Oekraïense en Europese werknemers ontketenen, waarin Europese werknemers moeten concurreren tegen de extreem lage lonen in de Oekraïne. De SP wil niet dat werknemers tegen elkaar worden uitgespeeld.

Foto: Jan Breur

In Veenendaal is de SP ook begonnen aan de campagne. Vrijwilligers hebben posters opgehangen. Bij gebrek aan verkiezingsborden zijn de openbare plakzuilen gebruikt.

Afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra beschrijft in haar blog 'NEE, NU NOG NIET' op veenendaal.sp.nl kort en bondig waarom de SP tegen het associatieverdrag is: de corruptie, de spanningen met Rusland, en het uitspelen van werknemers.

In januari stelde de SP-gemeenteraadsfractie schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders. De SP wilde weten of er wel voldoende stemlokalen zouden zijn bij het referendum, aangezien het kabinet hier fors minder geld voor beschikbaar stelt.
Hoewel de vragen OFFICIEEL NOG NIET BEANTWOORD ZIJN, is inmiddels bekend dat het aantal stemlokalen in Veenendaal hetzelfde zal zijn als bij gewone verkiezingen. In heel Nederland is dit aantal gemiddeld met maarliefst 10% naar beneden geschroefd.

De komende tijd zal TEAM SP zich op verschillende manieren inzetten om haar standpunt over het associatieverdrag over te brengen aan de Veenendalers:
NEE IS 3x BETER!

Foto: Jan Breur

Foto: SP Veenendaal

Foto: Jan Breur

Meer informatie over het referendum
is te vinden op:

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier