h

Proef Parkeren Pikeert Parkeerboeren

25 april 2016

Proef Parkeren Pikeert Parkeerboeren

Foto: Jan Breur

De exploitanten van de commerciële parkeergarages zijn niet blij met de proef met het vrij parkeren op zaterdag, in de gemeentelijke garages. Zij hebben bezwaar aangetekend, en willen dat de proef wordt stopgezet.

De algemene bezwaarschriftencommissie adviseert de bezwaren gegrond te verklaren, en de proef te stoppen. De winkeliers en pandeigenaren zien juist een opleving van het centrum plaatsvinden dankzij de proef - en zien het liefst een permanente invoering van vrij parkeren in héél Veenendaal.

De SP ziet de proef als een praktijkonderzoek, en wil deze dan ook gewoon afmaken. En op basis van de feitelijke uitkomsten, de resultaten, besluiten nemen over de toekomst van het parkeren.
Ook kan er over een tegemoetkoming aan de commerciële parkeerboeren worden gesproken aan het eind van de proef - als duidelijk is òf zij daadwerkelijk schade eraan hebben ondervonden, en wat de omvang daarvan is.

Reactie toevoegen

U bent hier