h

Geen zienswijzen ingediend op plan voor nieuwbouw moskee

28 mei 2016

Geen zienswijzen ingediend op plan voor nieuwbouw moskee

Foto: Gemeente Veenendaal

Er is in de afgelopen maanden regelmatig over gesproken in de verschillende media en nu is het zover dat het college van B&W een positief besluit heeft genomen over het bestemmingsplan dat de nieuwbouw van Moskee Nasser aan de Nijverheidslaan mogelijk maakt.

De moskee is tot nu toe gevestigd aan de Heuvel 7, maar is daar uit haar jasje gegroeid.
"We hebben het afgelopen jaar regelmatig overlegd met de omwonenden en het moskeebestuur over de nieuwbouwplannen", vertelt wethouder Arianne Hollander.  "Dat heeft er mede toe geleid dat er voor dit bestemmingsplan geen zienswijzen zijn ingediend."

Het bestemmingsplan voor Pionierkwartier fase 2, zoals het plan voor Moskee Nasser formeel heet, wordt in de vergadering van 23 juni 2016 voorgelegd aan de gemeenteraad.

De nieuwe locatie ligt midden in het Pionierkwartier (onderdeel van de wijk Stationskwartier), een gebied dat tot voor kort gekenmerkt werd door oude fabriekshallen en nu aan de vooravond staat van grote veranderingen. Zoals hierboven omschreven is de nieuwbouw van de moskee één van die plannen. Op zaterdag 2 april vond er weer een open dag plaats in de bestaande moskee aan de Heuvel. De moskee zette in 2015 ook al haar deuren open om de bewoners van het Stationskwartier de gelegenheid te geven kennis te maken.

Reactie toevoegen

U bent hier