h

INSPRAAK: zorg en vrijwilligers

28 juni 2016

INSPRAAK: zorg en vrijwilligers

Foto: Jan Breur

Aanstaande donderdag legt het College verantwoording af over het beleid dat in het afgelopen jaar gevoerd is. Maandag besluit de Gemeenteraad over de plannen voor het komende jaar. In voorbereiding daarop was er onlangs de mogelijkheid tot burgerinspraak.

Met name uit de hoek van 'vrijwilligersland' hadden zich mensen gemeld. Vrijwilligers krijgen niet de steun die zij nodig hebben, waardoor goede initiatieven gevaar lopen.

Ook het WMO-forum liet van zich horen; in de persoon van dhr. Van den Brand. Het forum is boos over het kolossale bedrag dat er over is in het sociale domein, terwijl bijvoorbeeld de eigen bijdragen véél te hoog zijn voor veel mensen.

Insprekers:

Foto: Jan Breur

Dhr. van den Brand, WMO-forum: Het is niet goed dat er zoveel geld over is in het Sociale Domein. De gemeente is onnodig te zuinig.

Foto: Jan Breur

Dhr. Oolbekking, St. Present Veenendaal: Present werft vrijwilligers via groepsactiviteiten; deze aanpak leverde 237 nieuwe vrijwilligers op. Maar zonder de nodige financiële ondersteuning zal Present ophouden te bestaan.

Foto: Jan Breur

Mw. Segers, St. Netwerk Voor Jou: Ook Netwerk Voor Jou kan niet bestaan zonder de noodzakelijke financiële ondersteuning. Dit is een groot gemis, want juist de aanpak van 'Voor Jou', waarbij sociale media een belangrijke rol spelen, weten we jongeren te activeren als vrijwilliger die anders niet bereikt konden worden.

Foto: Jan Breur

Dhr. Schilte, Veens Vrijwilligers Platform: Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving. Zeker nu er zoveel verandert in de zorg zijn zij onmisbaar. Vrijwilligers verdienen waardering en ondersteuning.

Reactie toevoegen

U bent hier