h

Provinciale kantorenstop?

14 oktober 2016

Provinciale kantorenstop?

Foto: AJ Breur

De provincie wil wat doen aan de enorme hoeveelheid leegstaande kantoorpanden, en vaardigt een kantorenstop uit: er mogen geen nieuwe kantoorpanden worden bijgebouwd. De gemeente vindt dit geen goed plan, en vindt niet dat de provincie zich hier mee moet bemoeien. Alleen D66 en SP denken hier genuanceerder over.

Hoewel de kantorenleegstand in Veenendaal is teruggelopen van 30% naar 16%, blijft dit probleem de SP een doorn in het oog. Het alsmaar nieuw bijbouwen van kantoorgebouwen, terwijl er niets met het oude gebeurt, is onderdeel van het probleem.

Veel partijen zijn bang dat, door de uitvaardiging van de provinciale kantorenstop, het plan van de ICT-campus niet gerealiseerd kan worden. De SP denkt dat dit wel meevalt. Je hoeft voor de ICT-campus immers geen nieuw gebouw te laten verrijzen; je kunt ook een bestaand gebouw verbouwen.

Foto: AJ Breur

Reactie toevoegen

U bent hier