h

Verklaring Burgemeester Kolff, n.a.v. aftreden wethoudersploeg

28 oktober 2016

Verklaring Burgemeester Kolff, n.a.v. aftreden wethoudersploeg

Foto: Gemeente Veenendaal

De vijf wethouders van de coalitiefracties SGP, D66, VVD, CDA en ProVeenendaal hebben gisteravond hun ontslag ingediend. Dit gebeurde tijdens een raadsvergadering waarin lang gedebatteerd werd over de ontstane vertrouwensbreuk in het college. Alle betrokkenen kwamen tot de conclusie dat grond voor verdere samenwerking ontbreekt.

Burgemeester Wouter Kolff:
"Het is treurig dat deze situatie is ontstaan en dat de wethouders hun werk niet kunnen continueren. Ik heb veel waardering voor het geleverde werk in deze collegeperiode. Tegelijk werd tijdens het debat in de raad duidelijk dat deze situatie onhoudbaar was.  De nu ontstane situatie vraagt om een degelijke en verstandige oplossing. Het is nu aan de gemeenteraad om het College weer compleet te maken. De komende 30 dagen blijven de wethouders immers nog demissionair aan, maar na die tijd bestaat het College slechts uit de burgemeester. In de tussentijd zal nieuw beleid even geparkeerd worden, maar kunnen inwoners gewoon vertrouwen op de dienstverlening vanuit de gemeente."

Reactie toevoegen

U bent hier