h

De toekomst is begonnen!

31 januari 2017

De toekomst is begonnen!

Foto: Jan Breur

Nadat eerder deze maand de aftrap plaatsvond voor het participatietraject van de Strategische Visie, vond gisteravond (maandag 30 januari) het eerste toekomstcafé plaats. Hier spraken inwoners van Veenendaal met politici over hun ideeën over de toekomst van Veenendaal.

In groepen werd er gesproken over een viertal onderwerpen, te weten:

  • Duurzaamheid
  • Samenleven
  • De digitale/virtuele wereld
  • De 'netwerksamenleving'

De ideeën die uit de gesprekken naar voren kwamen, en nog zullen komen, worden meegenomen in het document dat de Strategische Visie Veenendaal 2040 gaat worden.

Vervolg

Morgenavond, woensdag 1 februari, vindt het volgende Toekomstcafé plaats. Net als die van maandag zal die op het gemeentehuis, in de raadszaal worden gehouden vanaf 19:30u.

Tussen 13 en 19 februari gaat de 'Strategische Visie' on tour. Dan zullen de gesprekken met inwoners op diverse locaties binnen Veenendaal plaatsvinden. Denk hierbij aan het winkelgebied, de bibliotheek, wijkcentra en verenigingen.

Op zaterdag 11 maart vindt de Dag van de Toekomst plaats. Dan worden er vier toekomstbeelden van Veenendaal gepresenteerd, waarover vrij gediscussieerd kan worden. Het duurt van 13:00u tot 17:00u; de locatie volgt nog.

Meer informatie

Meer informatie over de Strategische Visie en het traject er naartoe is te vinden op de speciaal daarvoor ingerichte website:

Foto: Gemeente Veenendaal

Raadscommissie 'Strategische Visie'

Reactie toevoegen

U bent hier