h

Raad op Straat

19 februari 2017

Raad op Straat

Foto: Jan Breur

Terwijl er zo'n 10.000 mensen in Den Haag aanwezig waren om het Nationaal ZorgDebat mee te maken, was er in Veenendaal ook het nodige te beleven. De 'Toekomstvisie on Tour' culmineerde gisteren (zaterdag 18 februari) in een editie van 'Raad op Straat'.

Politici van allerlei politieke partijen deden wat bij de SP de normaalste zaak van de wereld is: naar de mensen toegaan, en vragen naar hun mening. Hun wens. Hun visie. Hun ideeën.
Dit levert een hoop goede informatie en interessante gesprekken op.

Foto: Gemeente Veenendaal

Met de 'Toekomstvisie on Tour' en 'Raad op Straat' wil de gemeente zoveel mogelijk ideeën binnenhalen voor de Strategische Visie; de richting die Veenendaal op wil naar 2040.
Op 11 maart wordt een viertal mogelijke visies gepresenteerd in het Ontmoetingshuis. Ook hier kunnen alle Veenendalers hun zegje weer doen.

SP-fractievoorzitter Jan Breur, die de partij tevens vertegenwoordigt in de bijzondere raadscommissie 'Strategische Visie' is erg enthousiast over het inspraakproces.
Breur: "Vorig jaar, toen het ging over het winkelgebied, zag je al hoe krachtig het uitpakt als alle partijen samen de inwoners om hun mening vragen. De SP-methode toepassen, als ik het zo onbescheiden mag zeggen. Het levert echt een hoop ideeën op."

Foto: Gemeente Veenendaal

De inspraak- en ontmoetingsactiviteiten rond de Strategische Visie vormen het grootste burgerparticipatietraject dat de gemeente Veenendaal tot dusver ooit gekend heeft.

veenendaal2040.nl

Reactie toevoegen

U bent hier