h

De Veenendaalse Schaakvereniging VSV bestaat 70 jaar!

5 april 2017

De Veenendaalse Schaakvereniging VSV bestaat 70 jaar!

Foto: Schaakvereninging VSV

Zaterdag 8 april: Schaakfestival in De Cultuurfabriek

Iedereen kan schaken of kan dat leren! Die gedachte staat centraal op het schaakfestival van zaterdagmiddag 8 april (tijd: 12.00-16.00 uur). De Veenendaalse Schaakvereniging VSV bestaat 70 jaar en viert dat met een schaakfestival in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein.

Geïnteresseerden – jong en oud – kunnen deze middag van alles te weten komen over deze oeroude maar nog altijd levendige denksport. Bezoekers kunnen meedoen aan diverse workshops, zoals: Schaken opfrissen en Schaken voor kinderen. Verder is er doorlopend: Snelschaken, Schaken voor de jeugd en Schaken tegen jubilarissen van de VSV. Daarnaast is er op de 2e verdieping een schaakexpositie ingericht en vindt er een presentatie plaats over Schaken en historie (1e verdieping, lezingenzaal). Bij mooi weer kan men zelfs buiten schaken op een groot reuzenschaakbord!

Plezier

Het schaakspel is een eeuwenoud spel. Waar precies de oorsprong ligt, daarover verschillen de meningen. Schaakclub VSV viert dit jaar in ieder geval haar 70-jarig bestaan. De vereniging leert kinderen schaken en laat volwassenen het plezier in en de schoonheid van het spel ontdekken.

Reactie toevoegen

U bent hier