h

Fieperdepiep hoera!

30 april 2017

Fieperdepiep hoera!

Woensdag 17 mei: Fiep Voorleesfeest in De Cultuurfabriek

Voorlezen is belangrijk; het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van taal en denken én op de uitbreiding van de woordenschat. Door voorgelezen te worden doen kinderen ook veel kennis op en leren ze te luisteren en zich te concentreren. Natuurlijk is voorgelezen worden en samen luisteren ook gewoon gezellig!

Ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van illustrator Fiep Westendorp organiseert Bibliotheek Veenendaal op woensdag 17 mei van 14.30 tot 15.30 het Fiep Voorleesfeest. Kinderen kunnen op deze middag luisteren naar bekende verhalen die door Fiep zijn geïllustreerd en meedoen aan een leuke teken- en knutselactiviteit, waarbij ze zelf op papier een huisje gaan inrichten.

Mijn huis

Het thema van het Fiep Voorleesfeest is ‘mijn huis’. Een huis is een heerlijk, veilig plekje voor iedereen. Ook voor kleuters is dit een belangrijk gegeven. Met het oog op dit thema wordt er interactief voorgelezen uit de door Fiep geïllustreerde boeken van o.a. Annie M.G. Schmidt en Mies Bouhuys. Wat voor kamers zijn er allemaal in een huis? Hebben dieren ook een huis? En wat als je nou geen huis hebt, zoals Pluk van de Petteflet? Verder worden er twee bijzondere boekjes bekeken, o.a. het pop-up boek ‘Het huis van Jip en Janneke’. Daarna mogen de kinderen zelf aan de slag; ze gaan een Fiep-huisje inrichten op papier, met behulp van stiften, kleurpotloden en knutselmateriaal.

Het Fiep Voorleesfeest is bedoeld voor kleuters en duurt ca. 1 uur. Deelname is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier