h

Almere aan de Grift?

17 februari 2018

Almere aan de Grift?

Foto: AJ Breur

Afgelopen woensdagavond (14 februari) vond in brasserie 'De Plantage' de jaarlijkse PubQuiz van Cultureel Café plaats. Dit jaar stond dit in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. TEAM SP werd vertegenwoordigd door lijsttrekker Jan Breur en kandidaat-raadslid Tilmann van de Loo.

Niet alleen namen de politieke partijen deel aan het spelletje, dat enthousiast gepresenteerd werd door Jaap Pilon; ook kregen zij elk drie minuten spreektijd om het publiek uit de doeken te doen wat zij met cultuur willen.

Foto: AJ Breur

Stadsstrand

In zijn 'zendtijd voor politieke partijen' noemde SP-lijsttrekker Breur het stadsstrand als een belangrijke plaats waar cultuur plaatsvindt. De SP wil het volledige stadsstrand behouden.

geld voor cultuur, niet naar huur

Ook wil de SP dat er meer geld voor cultuur beschikbaar komt. Bijvoorbeeld door een andere systematiek te hanteren voor het berekenen van de huurprijzen van de accomodaties. Want nu rolt een groot deel van de cultuursubsidies die de gemeente verstrekt, terug naar de gemeentekas.

Een gevleugelde uitspraak binnen de SP is:
GELD VOOR CULTUUR MOET NIET OPGAAN AAN HUUR!

cultureel erfgoed

Tot slot brak de SP'er een lans voor het behoud van cultureel erfgoed in Veenendaal. Er is al teveel van de Veense historie verloren gegaan.
"In de afgelopen decennia zijn we veranderd van het Giethoorn aan de Grift," zei Breur, "naar het Almere aan de Grift. Dat moeten we herstellen!"

Reactie toevoegen

U bent hier