h

Lijst 8

11 februari 2018

Lijst 8

Foto: AJ Breur

Met elkaar; op naar 21 maart

Afgelopen vrijdag (9 februari) was de Centrale Stemcommissie van de gemeente Veenendaal bijeen in vergadering. Zij maakten bekend welke partijen er dit jaar officieel meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen en wat hun respectievelijke lijstnummers zijn. De SP heeft lijstnummer 8 toegekend gekregen.

Voor de partijen die reeds in de gemeenteraad zijn vertegenwoordigd, omdat zij in 2014 succesvol meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen, worden de lijstnummers toegekend op basis van het toen behaalde aantal stemmen. De grootste krijgt nummer 1 toegekend.
De SP, die in 2014 GroenLinks en PvdA achter zich liet, was destijds de achtste partij in Veenendaal. Dat de SP nu lijstnummer 8 heeft gekregen, is dus geenszins een verrassing.

Voor partijen die dit jaar voor het eerst meedoen aan de verkiezingen, of in 2014 geen zetel wisten te bemachtigen, wordt het lijstnummer bepaald op basis van loting.
Nieuwkomers Jezus Leeft, DENK en JouwVeenendaal hebben in deze loting respectievelijk lijstnummers 11, 12 en 13 meegekregen.
In totaal doen er dus dertien partijen mee in Veenendaal, aan de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 plaatsvinden.

Foto: Jan Breur

Op maandag 5 februari diende de SP de benodigde formulieren in voor deelname aan de verkiezingen. Kandidaat AJ Breur was belast met deze taak. Hij meldde zich, samen met lijsttrekker Jan Breur, om 9:00u op het gemeentehuis. Na inspectie van de paperassen meldde de ambtenaar hen, dat de formulieren foutloos waren aangeleverd.

Het is voor de vierde keer dat de SP meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vanuit de grondwaarden van Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit wil de partij bijdragen aan een betere samenleving. Niet alleen door over de mensen te praten, maar juist door met hen samen te werken.

Foto: SP Veenendaal
met elkaar voor veenendaal!

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen

Reactie toevoegen

U bent hier