h

Huis aan huis

3 maart 2018

Huis aan huis

Foto: Dhr. Basarki

De 'Russische Beer' kan TEAM SP er niet van weerhouden om de mensen op te zoeken. Vandaag (zaterdag 3 maart) in 't Dorp en het Ronde Erf; gisteren (vrijdag 2 maart) op het Bruïneplein en de Ellekoot.

Maar niet alleen de winkelgebieden worden bezocht. SP'ers gaan ook huis aan huis.
De afgelopen week werd er volop aangebeld in het Zuiderkruis en omgeving...

Aan de deur wordt de verkiezingsfolder persoonlijk overhandigd. Als de ontvanger vragen heeft, kunnen die ter plekke worden beantwoord.
Naast de verkiezingsfolder wordt ook informatie over de Sleepwet verstrekt. Deze wet geeft de inlichtings- en opsporingsdiensten verregaande bevoegdheden. Bijvoorbeeld het internetgebruik van mensen bekijken, ook als ze nergens van verdacht worden.
De SP is tegen de Sleepwet, omdat mensen hiermee veel privacy wordt afgenomen zonder dat het de kans dat een terrorist wordt gepakt werkelijk wordt vergroot.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat de SP voor:

  1. Stadsstrand “Landjepik” moet op de huidige plek en in de huidige omvang behouden blijven voor ruimte, ontmoeting, ontspanning en evenementen in het centrum van Veenendaal. 
  2. Geen stapeling van kosten voor “eigen risico” en “eigen bijdragen”: zorg en welzijn in Veenendaal moet voor iedereen, die dat nodig heeft, beschikbaar en betaalbaar zijn. De eigen bijdragen in de WMO moeten worden afgeschaft.
  3. Voldoende betaalbare woningen voor alle inkomensklassen: lange wachttijden voor een passende woning moeten zo snel mogelijk worden teruggebracht.
  4. Behoorlijk werk ook behoorlijk belonen, dus: geen zzp-constructies, geen structurele arbeidsplaatsen vullen met "flexwerkers" en/of vrijwilligers, voldoende 'beschutte' arbeidsplaatsen.
  5. Een bruisend centrum betekent niet alleen goede winkels, maar ook cultuur en evenementen. Door die mix kan Veenendaal zowel door de week als op zondag  aantrekkelijk en onderscheidend zijn.

Gelijktijdig met de verkiezing van de gemeenteraad wordt het referendum over de Sleepwet gehouden. Dit alles vindt plaats op woensdag 21 maart.

Meer info:

Reactie toevoegen

U bent hier