h

Solidair met de leerkrachten!

14 maart 2018

Solidair met de leerkrachten!

Foto: SP Veenendaal

Al geruime tijd strijden leerkrachten in het basisonderwijs voor een betere beloning, verlaging van de werkdruk en het aanpakken van het lerarentekort. Vandaag (woensdag 14 maart) was er weer een actiedag. Ook op Het Baken was er aandacht voor de acties; in het kader hiervan werden er 'gastpleinwachten' uit de politiek ingezet. Onder wie SP-lijsttrekker Jan Breur.

Voor Breur was het een 'thuiswedstrijd' om op Het Baken te zijn; hij is oud leerling van de school. De kinderen die hij onder zijn hoede had, vonden het ook leuk: Breur besteedde een groot gedeelte van de pauze aan het uitdelen van handtekeningen - waar massaal om gevraagd werd.

Breur: "Het basisonderwijs is ontzettend belangrijk. Hier worden kinderen klaargestoomd voor de toekomst. Niet alleen hun eigen toekomst, maar die van de hele samenleving. De leerkrachten die hiervoor verantwoordelijk zijn verdienen ons respect, en een eerlijk loon, en de rust en middelen om deze taak op een goede manier uit te voeren. De SP steunt de acties in het onderwijs, en ik ben blij dat ik daar op deze manier uiting aan heb kunnen geven."

De SP dankt het team van Het Baken voor de genoten gastvrijheid en wenst hen en alle andere leerkrachten veel sterkte in de strijd.
Met elkaar krijgen we het voor elkaar!

Reactie toevoegen

U bent hier