h

Diverse activiteiten in de Week van de Alfabetisering

29 augustus 2018

Diverse activiteiten in de Week van de Alfabetisering

5 september: Tijd voor Taal bij Bibliotheek Veenendaal

Meelezen bij het voorlezen van een verhaal, een voorleesfeest voor kinderen en taalspelletjes, dát zijn de ingrediënten van de Week van de Alfabetisering in De Cultuurfabriek. Bibliotheek Veenendaal biedt dit programma op woensdag 5 september aan in het kader van de landelijke Week van de Alfabetisering.

Voorlees-/meeleesgroepen

Veel anderstaligen hebben grote moeite om in het Nederlands te lezen. Daardoor is het moeilijk om te genieten van een mooi verhaal. Door mee te lezen met een verhaal dat voorgelezen wordt, is dat wél mogelijk. Op deze middag wordt voorgelezen aan deelnemers, in kleine groepjes. Iedereen in het groepje krijgt dezelfde tekst om mee te lezen. Voor iedereen die op A1 of A2 niveau zit.

Tijd:

  • 14.00 – 14.15  Inloop in centrale hal
  • 14.15 – 15.00  Meeleesgroepen op verschillende locaties in De Cultuurfabriek
  • 15.00 – 15.30  Afsluiting met koffie/thee en lekkers

Kosten: gratis
Voor: volwassen anderstaligen

Voorleesfeest

Alle kinderen (ook de kinderen van de deelnemers van de voorlees-/meeleesgroepen) zijn welkom op het Voorleesfeest. Hier wordt voorgelezen uit een mooi prentenboek over letters en er wordt geknutseld.

Tijd: 15.00 – 15.45 uur
Waar: zaal 1 op de 1e verdieping
Kosten: gratis
Voor: kinderen van 4 t/m 8 jaar

Taalspelletjes

Kinderen en hun (groot)ouders kunnen deze middag meedoen aan allerlei taalspelletjes. Op speelse wijze leren ze zo meer over taal. Spelletjes die gespeeld kunnen worden, zijn o.a.: woordzoeker, het woordenkwartet en het spreekwoordenspel. Iedereen – jong én ouder – die van taal en spelletjes houdt, is welkom om mee te komen spelen!

Tijd: 14.15 – 15.30 uur
Waar: centrale hal, begane grond De Cultuurfabriek.
Kosten: gratis

Reactie toevoegen

U bent hier