h

Partijen ondertekenen Veenendaal-verklaring

11 januari 2019

Partijen ondertekenen Veenendaal-verklaring

Foto: AJ Breur

De fractievoorzitters van SP, GroenLinks, PvdA, DENK en D66 in de gemeenteraad van Veenendaal hebben op donderdag 10 januari de 'Veenendaal-verklaring' ondertekend. Dit is een antwoord op de omstreden 'Nashville-verklaring', die eerder deze week gepubliceerd werd. De ondertekenaars zeggen met de verklaring dat ieder mens er mag zijn.

De Veenendaal-verklaring is een pleidooi voor respect en begrip. Openstaan voor elkaar, en leren van elkaar. En accepteren dat niet iedereen zijn of haar leven op dezelfde manier inricht.
In de verklaring wordt aan de hand van zeven artikelen een visie op seksualiteit en gender – maar zeker ook over samenleven in diversiteit – uiteengezet. Hierin zijn Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit de leidraad.

Foto: AJ Breur

Veenendaal-verklaring

Reactie toevoegen

U bent hier