h

SP: Zorgen om veiligheid bij Vendelier

13 februari 2019

SP: Zorgen om veiligheid bij Vendelier

Foto: Tilmann van de Loo

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over langparkerende vrachtwagens en touringcars aan de Vendelier. De partij maakt zich zorgen om de rommel en de verkeersonveiligheid die dit met zich meebrengt.

Aan de Vendelier staan met grote regelmaat vrachtwagens en touringcars voor langere tijd geparkeerd, waarbij het voorkomt dat de chauffeur in zijn voertuig bivakkeert in afwachting van een nieuwe opdracht. Niet zelden levert dit zwerfvuil op; daarenboven nemen de geparkeerde voertuigen dermate veel ruimte in dat het hinder toebrengt aan het verkeer.  Auto's en fietsers moeten met enige regelmaat uitwijken naar de berm, wanneer zij een tegenligger tegemoet rijden.

"(Bijna-) ongelukken vinden in deze situatie gemakkelijk plaats," aldus SP-fractievoorzitter Jan Breur. "Onze fractie heeft vernomen dat het vorige week raak was – gelukkig beperkte het zich tot blikschade."

De SP wil van het College weten hoe hard er gewerkt wordt aan een oplossing, en of er medewerking kan worden verwacht van de bedrijven die deze chauffeurs inzetten. De SP wil dat er snel een betere plek komt om vrachtwagens te stallen, zodat straten als de Vendelier vrijgehouden kunnen worden.

Schriftelijke vragen

Reactie toevoegen

U bent hier