h

Er is gestemd...

25 mei 2019

Er is gestemd...

Foto: Rabia Baima

... en het ziet er (weer) niet goed uit...

Afgelopen donderdag (23 mei) mochten de Nederlandse kiezers stemmen voor hun vertegenwoordiging in het Europese Parlement. De officiële uitslag weten we pas na zondag, als alle landen gestemd hebben. Maar voor de SP ziet het er niet al te best uit.

Wederom heeft de partij verloren: de twee zetels die de SP rijk is in het Europese parlement blijven er geen twee. Volgens de exitpoll van IPSOS zal dat er eentje worden; het kiezersonderzoek van GeenPeil houdt er rekening mee dat de SP helemaal uit 'Brussel' zou kunnen verdwijnen...

Foto: onbekend / onbekend

Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, gaat uit van de exitpoll. "Met onze Arnout Hoekstra krijgen de Brusselse bureaucraten waarschijnlijk iemand in het Europees parlement die ze het vuur aan de schenen zal leggen," schrijft ze in een mail aan de leden. "Die volop zal strijden voor een betere Europese samenwerking, maar tegen een Europese Superstaat."

Ook SP-afdeling Veenendaal hoopt op handhaving van de zetel in het Europese Parlement. De vrijwilligers hebben hun beste beentje voorgezet in de campagne; een 'SPexit' zou een klap in het gezicht zijn na hun harde werk. Na zondag weten we meer...

WORDT VERVOLGD...

Reactie toevoegen

U bent hier