h

N.a.v. berichtgeving over haatlessen

11 september 2019

N.a.v. berichtgeving over haatlessen

In de media zijn er berichten verschenen over haatlessen in Veenendaal, waarin onder andere zou zijn opgeroepen tot het doden van medeburgers. Deze lessen zouden ondermeer aan jonge kinderen worden gegeven.
De SP is geschrokken van dit bericht.

Fractievoorzitter Jan Breur:
"Ik ken de details van de lessen niet, maar wat wij hebben vernomen uit de media is erg zorgelijk. Als er hier sprake is van strafbare feiten, is het aan politie en justitie om stappen te ondernemen."

De SP benadrukt haat en oproepen tot geweld te allen tijde af te keuren.

Uitzending nieuwsuur; 10 september 2019

Berichtgeving NRC; 10 september 2019

Berichtgeving Gelderlander; 10 September 2019

Reactie toevoegen

U bent hier