h

COC ondertekent Veenendaal-verklaring

22 november 2019

COC ondertekent Veenendaal-verklaring

Foto: AJ Breur

Simon Timmerman, voorzitter van COC Midden-Nederland heeft afgelopen woensdagavond, 20 november, de Veenendaal-verklaring getekend. Hij deed dit op het Novemberdebat in activiteitencentrum Duivenwal, dat georganiseerd werd door de SP.

De Veenendaal-verklaring is een antwoord op de Nashville-verklaring, waarvan de Nederlandse vertaling begin dit jaar is uitgebracht. Waar de Nashville-verklaring een sterk negatief oordeel velt over homoseksualiteit en transgender personen, staan in de Veenendaal-verklaring juist Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit centraal.

Foto: AJ Breur

De Veenendaal-verklaring is in januari ondertekend door de SP, GroenLinks, PvdA, Denk, D66, JouwVeenendaal, de Veense Jongerenraad en de Scootmobielclub. COC Midden-Nederland had ook willen tekenen, maar was niet in de gelegenheid om naar Veenendaal te komen. Op het Novemberdebat kon er alsnog getekend worden.

Foto: SP Veenendaal

Foto: AJ Breur

Gerelateerd:

Veenendaal-verklaring

Reactie toevoegen

U bent hier