h

Investeer in de politie

29 november 2019

Investeer in de politie

Foto: A.J. Breur

Brede steun voor motie

Jarenlange bezuinigingen op de politie zijn ook voelbaar in Veenendaal. Het politiebureau zal 2 dagen in de week gesloten zijn, een 44,5 uur per week minder open. Structurele oplossingen zijn nodig - net als snelle oplossingen voor de korte termijn.

Foto: Gert-Jan Kats

Daarom heeft Burgemeester Gert-Jan Kats, samen met de burgemeesters van De Bilt en Utrechtse Heuvelrug een motie geschreven, waarover het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vandaag stemt.
In die motie verzoeken de burgemeesters het kabinet om incidenteel en structureel geld om de politie weer op orde te krijgen. En om de politie te ontlasten, door bijvoorbeeld beveiligingstaken bij defensie neer te leggen.

De SP staat achter deze oproep.
Daarom diende de partij gisteravond (donderdag 28 november) in de gemeenteraad een motie in, om steun uit te spreken voor de burgemeester. De motie werd mede-ingediend door CDA, Denk, SGPen D66.

Bij de stemming bleek dat een ruime meerderheid in de gemeenteraad steun uitsprak voor de burgemeester en zijn pleidooi voor investeringen in de politie.
Alleen ProVeenendaal stemde tegen.

motie

Reacties

Goed zo mensen, en nu doorpakken! Maar laten we de politie ook een handje helpen, als je de leeftijd hebt, doe dan mee met de buurtpreventie, probeer de ogen en oren te zijn van de politie!

Reactie toevoegen

U bent hier