h

Kats terug in het zadel

2 december 2019

Kats terug in het zadel

Goed hersteld van operatie

Burgemeester Kats is terug. Hij was vanwege een ingreep om een hartritmestoornis te verhelpen even uit de running, maar sinds vandaag is hij weer officieel aan het werk. Dit liet hij vanochtend weten via Twitter.

Goedemorgen, ben weer helemaal terug na een periode van rust na een operatie. Mocht vanmorgen direct mijn visie geven op het onveiligste evenement van het jaar. #doden #gewonden #schade
Gert-Jan Kats op Twitter

In diezelfde tweet verwees hij naar een artikel op de site van RTV Utrecht, waarin hij een algeheel verbod op vuurwerk bepleit.
"Als je objectief naar dat hele Oud en Nieuw kijkt, dan is het het onveligste feest in Nederland wat we met elkaar vieren. Het vuurwerk is zo professioneel geworden, ook het consumentenvuurwerk, terwijl we eigenlijk allemaal amateurs zijn. De enige oplossing is dat we een afsteek- en verkoopverbod krijgen," aldus Kats.

Op de bres voor de politie

Dat hij vandaag weer officieel aan het werk is gegaan, weerhield hem er overigens niet van om zich in te blijven zetten. Hij schreef met de burgemeesters van De Bilt en Utrechtse Heuvelrug mee aan een motie die is ingediend op het congres van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Hierin werd het kabinet opgeroepen om structureel meer te investeren in de politie, en de politie te ontlasten van een aantal taken.

De SP diende in de gemeenteraad een motie in, om de oproep van Kats en zijn ambtsgenoten te onderstrepen. Deze motie werd, met uitzondering van ProVeenendaal, door de hele gemeenteraad gesteund.

Foto: AJ Breur

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier