h

Leer Nederlands door te zingen

3 december 2019

Leer Nederlands door te zingen

'Zing Nederlands met me' in De Cultuurfabriek

Op dinsdag 17 december mag er weer uit volle borst gezongen worden in de Bibliotheek. Tijdens 'Zing Nederlands met me' leer je nieuwe Nederlandse woorden door te zingen. Nederlandssprekenden die gezellig mee willen zingen zijn ook van harte welkom.

Samen liedjes zingen

Brits onderzoek toont aan: een andere taal leer je sneller door liedjes te zingen. Dat geldt voor kinderen én volwassenen. In België bedachten ze daarom 'Zing Nederlands met me'. Het was meteen een groot succes. Ook Veenendaal heeft de smaak te pakken, de vorige edities waren gezellig en goed bezocht. 

Ontmoeting

'Zing Nederlands met me' gaat niet alleen om het oefenen van de taal. Zingen is ook leuk, gezellig en een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom is iedereen welkom: mensen die de taal willen oefenen en mensen die gewoon lekker mee willen zingen.

Meedoen

Tijdens 'Zing Nederlands met me' zing je Nederlandse liedjes met elkaar, dirigent Miriam Drost en pianist Chris Stellaard.

De liedjes hebben korte woorden en zinnen, die veel herhaald worden. Zo is meezingen makkelijk. Ook als je nog niet zo goed Nederlands spreekt. 'Zing Nederlands met me' duurt van 13.00-14.30 uur op dinsdag 17 december. Het vindt plaats op de begane grond van De Cultuurfabriek. De toegang is gratis voor iedereen. 

'Zing Nederlands met me' wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBFonds en het VeenendaalFonds.

Reactie toevoegen

U bent hier