h

Bibliotheek opent haar deuren weer

9 mei 2020

Bibliotheek opent haar deuren weer

Foto: Bibliotheek Veenendaal

Goed nieuws! Bibliotheek Veenendaal opent haar deuren weer op dinsdag 12 mei om 10.00 uur. Iedereen die toe is aan nieuw leesmateriaal kan terecht in De Cultuurfabriek. Om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te garanderen, worden de landelijke richtlijnen in acht genomen en zijn er aangepaste openingstijden.

Bezoek aan de Bieb

De Bibliotheek is de komende tijd open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Let op: op donderdagochtend en vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur is de Bieb exclusief geopend voor bezoekers van 60 jaar en ouder.

Bezoekers kunnen hun Bibliotheekboeken inleveren en nieuwe boeken lenen. Ook is het mogelijk om kunst in te leveren en te lenen bij de Kunstuitleen. Langer verblijf is helaas niet mogelijk en de toiletten zijn vooralsnog buiten gebruik. Café Met Stip, de Stadswinkel, het Taalhuis en het FabLab zijn ook fysiek nog gesloten. 

Per verdieping kan een maximaal aantal bezoekers terecht. Om deze aantallen bij te houden, krijgt elke bezoeker een gedesinfecteerd mandje mee. De Bibliotheek vraagt bezoekers om zoveel mogelijk in hun eentje te komen. Kinderen t/m 12 jaar zijn alleen welkom onder begeleiding van een meerderjarige.

Boeken lenen en terugbrengen

Om de doorloop te bevorderen is het advies om een Biebbezoek thuis al voor te bereiden. Bezoekers kunnen de beschikbaarheid en locatie van boeken opzoeken in de catalogus op de website of in de Bibliotheek Wise App

De Bibliotheek vraagt bezoekers om alleen de boeken die ze mee naar huis willen nemen aan te raken.

Foto: SP Veenendaal

Landelijke richtlijnen

Houd rekening met de algemene richtlijnen vanuit de overheid. Bezoek de Bieb niet bij verkoudheidsklachten of als jij of iemand in je gezin koorts of benauwdheidsklachten heeft. Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Nies en hoest in de binnenkant van je elleboog en was je handen voor en na een bezoek aan de Bieb.

De Bibliotheekmedewerkers zetten zich in om de bezoekers zo goed en veilig mogelijk van dienst te zijn. Volg hun instructies in de Bieb op. Aanpassingen van de richtlijnen worden gecommuniceerd via www.bibliotheekveenendaal.nl en de Facebookpagina van Bibliotheek Veenendaal.

Foto: Bibliotheek Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier