h

Moet de winst naar de zakkenvuller...

17 juli 2020

Moet de winst naar de zakkenvuller...

Foto: SP Veenendaal

...of naar de vakkenvuller?

De SP afdeling Veenendaal heeft bezoekers van de Albert Heijn afgelopen zaterdag (11 juli) gevraagd waar zij vinden dat de gemaakte winst naartoe moet gaan. Ahold, het moederbedrijf van AH en bol.com, maakte tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis 48% meer winst dan dat jaar ervoor. Dit komt neer op een bedrag van 645 miljoen euro. Terwijl vele supermarktmedewerkers harder moesten werken om ervoor te zorgen dat de schappen gevuld bleven, kregen zij geen hogere beloning.

Daarom stond de SP afdeling bij de Albert Heijn met de vraag: “Moet de winst naar de zakkenvuller of de vakkenvuller?” Deze actie wordt door de SP als onderdeel van een campagne voor hogere lonen op meerdere plekken in het land gevoerd.

SP-woordvoerder Jan Breur: "We zien dat vele supermarktmedewerkers op of rond het minimumloon moeten werken. Daardoor zijn en blijven zij afhankelijk van huur- en zorgtoeslag, terwijl de aandeelhouders hun zakken met de miljoenenwinsten hebben gevuld.. De afgelopen 40 jaar zijn de lonen niet of nauwelijks gestegen en de lonen van de laagste inkomens zijn zelfs gedaald." 

Foto: SP Veenendaal

Verschillende SPers vroegen voorbijgangers om te kiezen tussen de winst naar de zakkenvuller of de vakkenvuller. SP-woordvoerder Jan Breur: "De coronacrisis treft onze samenleving en ook onze economie hard. Toch zijn er bedrijven die forse winsten blijven maken en werknemers slecht betalen. De SP vindt dat degene die de winst opgebracht hebben hier ook voor beloond moeten worden."

Bij de acties die de SP in het hele land voert, vraagt de partij aan mensen om zich aan te sluiten bij de oproep voor hogere lonen.
Mensen kunnen zich aansluiten via: www.sp.nl/lonen

Reactie toevoegen

U bent hier