h

Bloemen voor Baukje

2 augustus 2020

Bloemen voor Baukje

Foto: SP Veenendaal

Afdelingsvoorzitter van de Veenendaalse SP, Baukje Hiemstra is deze week in het zonnetje gezet. Tijdens de seizoensafsluiting van het politieke jaar ontving zij een grote bos bloemen uit handen van organisatiesecretaris Toke van de Rovaart.

In een korte speech roemde Van de Rovaart de inzet en de kundigheid waarmee Hiemstra het afgelopen jaar sturing heeft gegeven aan de vele vrijwilligers die de afdeling rijk is. Omdat Hiemstra normaalgesproken de complimenten uitdeelt, vond een groep vrijwilligers het tijd om dit terug te doen.

Hiemstra was eventjes beduust van dit gebaar.

Bijzonder seizoen

Foto: Jan Breur

De SP kijkt terug op een bijzonder politiek seizoen. Door de coronacrisis konden activiteiten niet doorgaan, en moest er een andere vorm worden gezocht. Met kaarten-, poster-, en slingeracties en het opzetten van een corona-hulpdienst is de partij daar goed in geslaagd.

Woonpartij

Foto: Actiecomité Red de Dennenlaan

Bovendien heeft de SP zichzelf neergezet als de woonpartij bij uitstek. De vrijwilligers en de gemeenteraadsfractie hebben zich op tal van manieren ingezet op het thema 'wonen', door aandacht te vragen voor het aanbod betaalbare woningen en de staat van het onderhoud ervan, zich te verzetten tegen de verhuurdersheffing en de huurverhoging, en de bewoners van de Dennenlaan te ondersteunen in hun strijd voor behoud van hun betaalbare en historisch markante woningen.

Succes

Foto: SP Veenendaal

Een bijzonder succes behaalde de partij rond het plaatsen van GFE-zuilen bij hoogbouw. Hoewel het voorstel van SP, om deze zonder voorwaarden te plaatsen nauwelijks steun kreeg in de gemeenteraad, zijn er toch al diverse GFE-zuilen geplaatst. De vrijwilligers van de SP hebben in verscheidene hoogbouwcomplexen bewoners ondersteund om aan de voorwaarden voor plaatsing te voldoen. Vorige week zaterdag, 25 juli, werd de plaatsing van zo'n zuil nog gevierd met taart van de SP in het Jan Roeckplantsoen.

"Hierin zit het onderscheidende vermogen van de SP," aldus fractievoorzitter Jan Breur. "Waar andere partijen drempels opwerpen, maken wij dingen mogelijk."

Reacties

Prima stuk Jan, nu de drempel over voor een 2e zetel in de gemeenteraad en 20 in het landelijk!

Dit heb je dubbel en dwars verdient.

Beste Baukje. Je hebt dit dubbel en dwars verdient. Ik ben ontzettend blij.
vr gr Nico van ginkel

Reactie toevoegen

U bent hier