h

Aan de slag met de Binnenstad!

20 december 2020

Aan de slag met de Binnenstad!

Programmaplan unaniem aangenomen

Afgelopen donderdag (17 december) heeft de gemeenteraad het Programmaplan Vitale Binnenstad aangenomen. Het programma beoogt een complete en comfortabele binnenstad die economisch en sociaal vitaal is.
Het programmaplan is unaniem aangenomen.

Ook de SP stemde dus voor.
Maar dat betekent niet dat er geen kritiek te leveren is op dit plan.

Er is in de ontwikkeling van het plan flink ingeleverd op ambities. Dat is begrijpelijk; de middelen zijn beperkt en niet alles is mogelijk. Van de oorspronkelijk sterk vergroende Hoofdstraat is er nu her en der een plukje groen over. Een schim van het oorspronkelijke idee.

"Wij hadden liever gezien dat er met die beperkte middelen een focus was aangebracht," aldus fractievoorzitter Jan Breur. "Dat er één of twee dingen echt goed werden aangepakt. Nu is het van alles maar een beetje."

Een beetje is echter beter dan helemaal niets. Bovendien is de visie opgesteld in zeer intensief overleg met veel partijen in de binnenstad. (Dat is ook de reden dat alternatieven ontbraken.)
Daarom stemde de SP voor.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier