h

Integraal Kindcentrum in Franse Gat

23 januari 2021

Integraal Kindcentrum in Franse Gat

Raad stemt in met investeringsbudget

De komende jaren gaat het Franse Gat behoorlijk op de schop. Niet alleen worden tal van woningen vernieuwd; er komt ook een Integraal Kindcentrum (IKC) in de wijk. Afgelopen donderdag (21 januari) besloot de gemeenteraad hier een investeringsbudget voor vrij te geven - wat gezien mag worden als een 'politiek startschot'.

Het IKC komt op de plek van de huidige 'Groenhof' aan de Karel Fabritiusstraat. Een charmant maar zeer gedateerd gebouwtje, waar nu het IVN in is gevestigd. Het IVN zal dus moeten verhuizen; daarvoor heeft de gemeenteraad 4 ton beschikbaar gesteld.

Als het IKC eenmaal is gerealiseerd, zullen de Patrimoniumschool en Basisschool 'Juul' hierin worden gehuisvest. Deze scholen staan nu ook al in de wijk. Ook zal kinderopvang Luna hier actief zijn.

Vooraf had de SP wel de nodige vragen over (de toekomstbestendigheid van) de hoeveelheid buitenspeelruimte, en het voorkomen van een financieel debacle. Deze vragen zijn in het voortraject naar tevredenheid beantwoord door het College van Burgemeester en Wethouders.
Daarom kon de SP met een gerust hart voor het voorstel stemmen.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier