h

Nieuwbouw met oog voor het verleden

17 januari 2021

Nieuwbouw met oog voor het verleden

Foto: SP Veenendaal

Historische elementen komen terug in Dennenlaan

De oude woningen aan de Dennenlaan moeten plaats maken voor nieuwbouw. Maar dat wil niet zeggen dat de historie volledig verdwijnt. In de nieuwe plannen komen belangrijke historische elementen volop terug.
De SP is hierover zeer tevreden.

Vorig jaar steunde de SP de actie 'Red de Dennenlaan', voor het behoud van het historische karakter van de straat. De Dennenlaan is een cultuurhistorische straat met bijzondere maisonnette woningen. Deze worden in het 'Cultuurhistorische waardeplan' van de gemeente Veenendaal als typologisch bijzonder omschreven.

Foto: Actiecomité Red de Dennenlaan

Toen bleek dat renovatie van de woningen een gepasseerd station was, diende de SP een motie in om na te gaan wat er nog wel bewaard kan blijven. Wethouder Stroobosscher zegde dit toe, waardoor de motie niet in stemming hoefde te worden gebracht.

Inmiddels liggen de nieuwe plannen voor. En Wethouder Stroobosscher heeft woord gehouden.
Niet alleen wordt er in kleur- en materiaalkeuze een link naar het verleden gelegd; ook komt de 'oude' Dennenlaan terug in de stijle kappen, met zink beklede dakkappellen en gedetailleerd metselwerk in de 'nieuwe' Dennenlaan.

Aanstaande donderdag (21 januari) stelt de gemeenteraad de nieuwe plannen vast. Ze staan geagendeerd als hamerstuk ~ er hoeft dus geen discussie over worden gevoerd.


Zie ook:

Reacties

Goed resultaat mannen!

Reactie toevoegen

U bent hier