h

Zorgvuldigheid boven snelheid

12 april 2021

Zorgvuldigheid boven snelheid

Foto: SP Veenendaal

SP stemt tegen fiscalisering parkeergarages

In de gemeenteraadsvergadering van afgelopen maand heeft de SP tegen het voorstel gestemd om de Parkeergarages te fiscaliseren. Nog niet alle informatie die nodig was om tot een goed besluit te komen was aanwezig. Daarom achtte de SP een voorstem onverantwoord; zorgvuldigheid gaat boven snelheid...

Het zou niet voor het eerst zijn, dat een ogenschijnlijk eenvoudig en lucratief idee later voor grote problemen en zelfs rechtszaken zou zorgen. En het verwijderen van de hefbomen van de parkeergarage, zodat de gemeente hierover niet BTW-plichtig meer is, is precies zo'n voorbeeld van te mooi om waar te zijn. Temeer omdat dit in andere gemeenten al voor problemen heeft gezorgd...

Een advies van de Belastingdienst, waarin zwart-op-wit staat dat het kan, is daarom wat de SP betreft cruciaal. En dat was er niet: de gemeente heeft alleen telefonisch contact met de Belastingdienst gehad.
Een ordevoorstel om het onderwerp naar deze maand te verdagen - en het advies alsnog in te winnen - had geen meerderheid in de gemeenteraad.

Omdat een meerderheid in de gemeenteraad, bestaande uit ChristenUnie, VVD, SGP en ProVeenendaal, voor het voorstel stemde, is het toch aangenomen. De andere partijen, waaronder de SP, stemden tegen. 


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier