h

SP Veenendaal bedankt de zorg

12 mei 2021

SP Veenendaal bedankt de zorg

Foto: SP Veenendaal

Dag van de verpleging 2021

Vandaag (woensdag 12 mei) is het de 201e geboortedag van Florence Nightingale: feministe, sociaal hervormer en verpleegkundige. Daarom vieren we de Dag van de Verpleging. Een dag waarop we onze dank uitspreken voor de mensen in de zorg.
Voor de SP is dit een belangrijke traditie.

Waardering voor de zorg is onlosmakelijk verbonden aan de SP. De partij staat aan de frontlinie, onder andere in de Tweede Kamer, om een fatsoenlijk loon en arbeidsvoorwaarden voor zorgmedewerkers te bewerkstelligen. En helaas gaat dat niet vanzelf...
...de coalitiepartijen van het kabinet Rutte III stemmen stelselmatig tegen voorstellen om dit voor elkaar te krijgen. En toen er - wonder boven wonder - eindelijk een voorstel werd aangenomen, weigerde het kabinet om deze uit te voeren.

Foto: AJ Breur

"Wel miljarden weggeven aan multinationals, maar geen extra geld voor de zorg? Maak dat de kat wijs!" Zegt de Veenendaalse SP'er Jan Breur. "Er moet gewoon een goede beloning komen voor dit belangrijke werk.

SP Veenendaal gaat op een aantal locaties in Veenendaal langs om het zorgpersoneel een bedankje te brengen. Ook is de partij een kaartenactie gestart: mensen kunnen hun dankwoord of groet aan de zorg kwijt aan de SP, en die zorgt dan dat de tekst op een ansichtkaart bij zorgwerkers terecht komt.
Ook een groet uitbrengen aan de zorg? Klik op onderstaande afbeelding.

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier