h

Huurders en SP starten offensief tegen wooncrisis

4 juli 2021

Huurders en SP starten offensief tegen wooncrisis

Superzaterdag in Veenendaal

Zoek je een betaalbaar huis? Dan moet je jaren wachten. Geen betaalbaar huis kunnen vinden, ongezonde huizen met vocht en schimmel, verhuurders die klachten niet serieus nemen – het is aan de orde van de dag. Huurders en de SP in Veenendaal pikken het niet meer. Zij doen mee met het landelijk offensief tegen de wooncrisis. Daarom gingen zij op zaterdag 3 juli de straat op om zoveel mogelijk verhalen over de wooncrisis te verzamelen. 

SP fractievoorzitter Jan Breur: "Iedereen, van woningcorporatie tot de gemeente tot de politiek in Den Haag heeft de mond vol over de wooncrisis. Maar er echt iets aan doen, dat gebeurt niet. Wij doen daarom mee aan het maken van een groot zwartboek met verhalen over de wooncrisis. Wij willen in Veenendaal fatsoenlijk kunnen wonen."

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: "De huren stegen de afgelopen 25 jaar met 21% terwijl de lonen met slechts 8% stegen. Huurders betaalden ondertussen samen meer dan 10 miljard euro aan de staatskas via de verhuurderheffing. De politiek in Den Haag, de gemeenten en de verhuurders moeten huurders weer serieus gaan nemen. Daarom verzamelen we zoveel mogelijk bewijs dat het anders moet, zodat ze er niet meer omheen kunnen."

Na de zomer zal de SP het zwartboek presenteren en omzetten in voorstellen om de wooncrisis fundamenteel aan te pakken.

Iedereen met een verhaal over de wooncrisis kan deze ook online delen via:

Reactie toevoegen

U bent hier