h

SP weer in actie voor toeslagenouders

31 juli 2021

SP weer in actie voor toeslagenouders

Foto: SP Veenendaal

Bij supermarkt Birlik

In de afgelopen week stond de SP met de 'muur van steun' bij supermarkt Birlik. Op deze 'muur' konden voorbijgangers woorden van hoop schrijven voor de ouders die door de belastingdienst, onder verantwoordelijkheid van de kabinetten Rutte, tot slachtoffer zijn gemaakt. Ook deze keer zijn er weer veel steunbetuigingen op de verplaatsbare muur geschreven.

Eerder deze maand opende de SP een landelijk meldpunt voor mensen die door de belastingdienst op een zwarte lijst zijn gezet. Met dit meldpunt willen we zicht krijgen op wie er op de zwarte lijst stonden en welke gevolgen zij in het leven hebben ervaren. Ook geven we ze advies hoe ze meer informatie kunnen opvragen, want mensen hebben daar recht op. Het meldpunt is te bereiken via  https://doemee.sp.nl/zwartelijsten

"Mensen zijn door de belastingdienst foutief aangemerkt als voor fraudeur, liepen daardoor hun kindertoeslag mis en moesten ook nog eens een forse boete moesten betalen," vertelt de Veenendaalse SP-afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra. "Hierdoor raakten veel mensen in de schuld met de nodige gevolgen zoals stress en ziekte, huisuitzetting, echtscheiding, kinderen ontzet uit de ouderlijke macht zelfs tot aan zelfmoord toe."

Foto: SP Veenendaal

De SP zal blijven strijden voor rechtvaardigheid. Voor de toeslagenouders en de andere slachtoffers van de belastingdienst.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier