h

(z)onder de regenboog...

8 juli 2021

(z)onder de regenboog...

Foto: Baukje Hiemstra

Veilig over straat!

In Veenendaal moet iedereen zich welkom en veilig voelen. Daarom stelden GroenLinks, PvdA en SP bij de behandeling van de Kadernota (5 en 6 juli j.l.) voor om een regenboogzebrapad aan te leggen, en de regenboogvlag jaarlijks (ook) op Paarse Vrijdag te laten wapperen.
Zo willen de partijen een signaal afgeven: iedereen hoort erbij!
Een signaal dat nog altijd hard nodig is...

Normaal gesproken hijst de gemeente Veenendaal eens per jaar de regenboogvlag: op Coming Out Day op 11 oktober. Onlangs besloot de gemeenteraad om dit ook (eenmalig) te doen in het weekend van de EK-voetbalwedstrijd tussen Nederland en Tsjechië, dat in Boedapest gespeeld werd. Dit, vanwege de anti-LHBTI-wet die kort daarvoor in Hongarije was aangenomen.

De SP vindt inclusie van ieder mens erg belangrijk. En daar horen absoluut ook de LHBTI-personen bij.
Fractievoorzitter Jan Breur: "LHBTI's worden nog altijd gediscrimineerd. Homo is het meest gebruikte scheldwoord. Trans personen worden bovenmatig gediscrimineerd, geïntimideerd en geridiculariseerd. Dan is het dus nodig dat we een stapje harder lopen om hen te laten weten dat zij er ook bij horen. En dat zij welkom zijn in Veenendaal."

Er was helaas geen meerderheid voor het voorstel.
ChristenUnie, SGP, CDA en Denk stemden tegen; D66 stemde gesplitst. Het ene raadslid voor, het andere raadslid tegen. Kort daarna verliet Hassan Saidi - het raadslid dat tegen stemde - de D66-fractie...


 

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier