h

Dit weekend wappert de regenboogvlag

26 juni 2021

Dit weekend wappert de regenboogvlag

Foto: Baukje Hiemstra

Veenendaal is Solidair met LHBTI+

Afgelopen donderdag (24 juni) heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om dit weekend de regenboogvlag te laten wapperen bij het gemeentehuis. Dit, naar aanleiding van de EK-wedstrijd die Nederland zondag speelt in Hongarije - waar onlangs een zeer discriminerende wet is aangenomen. Met het heisen van de vlag wil Veenendaal solidariteit tonen met mensen die LHBTI+ zijn - en een statement maken voor inclusiviteit en tegen homofobie en transfobie.

De motie werd ingediend door raadslid Tijs van der Weele, namens GroenLinks, Lokaal Veenendaal, SP, PvdA, VVD en CDA. Daarnaast kreeg de motie ook nog steun van ChristenUnie, ProVeenendaal en één raadslid van D66; Youssef Boutachecourt.
Het andere raadslid van D66, Hassan Saïdi, stemde tegen. Ook DENK en de SGP stemden tegen.

Voor de SP is dit een belangrijke motie. De partij zet zich al jaren in voor de acceptatie en gelijkwaardige behandeling van LHBTI+ personen. Fractievoorzitter Jan Breur is blij met de brede steun die de motie heeft gekregen.

motie


Zie ook:

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier