h

Bijeenkomst "Koffie, Cake & WMO, 6 jaar verder"

23 september 2021

Bijeenkomst "Koffie, Cake & WMO, 6 jaar verder"

Foto: Koffie, Cake & WMO

Op zaterdag 9 oktober vindt in Dienstencentrum ‘De Duivenwal’ in Veenendaal een bijeenkomst plaats van “Koffie, Cake en WMO”. Mensen die op wat voor manier dan ook met de WMO in Veenendaal te maken hebben, zijn van harte welkom om hun ervaringen en tips uit te wisselen. De bijeenkomst wordt georganiseerd en geleid door Yolande de Meer; ervaringsdeskundige van de Veense WMO. Aanvang is om 15.00; inloop vanaf 14.30.

De Meer krijgt, bovenop haar eigen ervaringen, ook regelmatig ervaringen van anderen te horen. Bijvoorbeeld van een vrouw, 78 jaar: “Ik heb huishoudelijke hulp nodig, met wat extra’s (maatwerk). Ik wacht nu al 7 maanden op een antwoord of ik dit maatwerk ook krijg!” Of een man, die zegt: “Mijn grootste wens is om thuis te blijven wonen, in mijn vertrouwde omgeving. Met behulp van een traplift kan dat ook. Inmiddels is mijn derde aanvraag afgewezen.”

“Dit zijn twee ervaringen met de WMO,” aldus de Meer. “Ongetwijfeld zullen er meer ervaringen, vragen of tips zijn. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor deze bijeenkomst om over uw WMO-ervaringen te spreken.”

Iedereen, die gebruik maakt van de WMO, mantelzorger of geïnteresseerde, is van harte welkom. Onder het genot van koffie met cake kan men ervaringen uitwisselen over het WMO-beleid van de gemeente Veenendaal. De WMO is in 2015 ingevoerd, met een belangrijke wijziging in 2019: de invoering van het abonnementstarief.

Foto: Jan Breur

Mogelijke gespreksonderwerpen bij “Koffie, Cake en WMO” kunnen zijn:

  • Luistert de gemeente Veenendaal goed naar uw hulpvraag (telefonisch, WMO-loket)
  • Worden uw (hulp)vragen op een goede en duidelijke manier beantwoord?
  • Krijgt u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft?
  • Door corona hebben wij elkaar lange tijd niet gesproken. Zijn er bij u WMO-zaken, die vanuit de gemeente geregeld worden, in deze periode veranderd? Denk aan nieuwe beschikkingen, contact met WMO-consulenten, wachttijden, zorguren, enz.
  • Is de informatie vanuit de gemeente (brieven, informatie in kranten, op de website) duidelijk en begrijpelijk?
  • Heeft u ideeën, tips of.........?

De Meer wordt in de organisatie van de bijeenkomst ondersteund door SP Veenendaal.


Foto: Koffie, Cake & WMO

Datum: zaterdag 9 oktober 2021
Locatie: Dienstencentrum ‘De Duivenwal’, Duivenwal 1, in Veenendaal.
Tijd: Inloop 14.45 uur, koffie/thee en cake staan voor u klaar.
Aanvang: 15,00 uur
Onderwerp: WMO, 6 jaar verder

Gesprekleidster:
Yolande de Meer, ervaringsdeskundige WMO in Veenendaal,

Reactie toevoegen

U bent hier