h

Goede gesprekken over de zorg

11 oktober 2021

Goede gesprekken over de zorg

Foto: Koffie, Cake en WMO

Koffie, Cake en WMO in de Duivenwal

Afgelopen zaterdag, 9 oktober, vond er na lange tijd weer een bijeenkomst van 'Koffie, Cake en WMO' plaats. Ervaringsdeskundige Yolande de Meer organiseerde de bijeenkomst, ondersteund door de SP. De opkomst was wat kleiner dan ze voor de Corona waren, maar de gesprekken waren er niet minder om.

Bij 'Koffie, Cake en WMO' kan iedereen die met de WMO te maken heeft hun zegje doen. Gebruikers, mantelzorgers en professionals kwamen naar de bijeenkomst toe. De verhalen waren uiteenlopend. Over zijn geheel kan er gezegd worden dat mensen met een enkelvoudige hulpvraag, die makkelijk te overzien is, weinig reden tot klagen hebben. Maar als de hulpvraag complexer wordt, gaat er steeds meer mis.

Foto: Koffie, Cake en WMO

De bijeenkomst had ook de aandacht van de politiek. De SP was met meerdere politici en vrijwilligers ruim vertegenwoordigd. Ook was er een gemeenteraadslid van de ChristenUnie, en een raadscommissielid van GroenLinks aanwezig.

Reactie toevoegen

U bent hier