h

Afscheid oude gemeenteraad

30 maart 2022

Afscheid oude gemeenteraad

Foto: Gemeente Veenendaal / Twitter

Raadsnestor Tineke Bette en anderen...

Afgelopen maandag (28 maart) vond het feestelijke afscheid plaats van de 'oude' gemeenteraad en de vertrekkende raadsleden. Burgemeester Kats werd op deze bijzondere raadsvergadering geassisteerd door kinderburgemeester Avalon Jansen. Vanavond (woensdag 30 maart) wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Eén van de vertrekkende gemeenteraadsleden was ChristenUnie-leider Tineke Bette. Met 22 dienstjaren was zij het langstzittende raadslid- de nestor van de raad. Vanaf vanavond zal die rol rusten op de schouders van SP-fractievoorzitter Jan Breur.
Tineke Bette werd voor haar trouwe inzet beloond met een lintje; ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Deze titel werd ook toegekend aan Henk van Soest (ChristenUnie), die 18 jaar raadslid was, en Dave Scheele (SGP) met 12 dienstjaren in de Veense raad. ChristenUnie-raadslid Jos van den Berg mocht bij zijn afscheid zijn maiden-speech houden...

De SP bedankt de vertrekkende conculega's voor de goede samenwerking en de felle meningsverschillen.

Reactie toevoegen

U bent hier