h

Breur aanvaardt zetel

22 maart 2022

Breur aanvaardt zetel

Foto: SP Veenendaal

... en wordt daarmee langst zittend raadslid

"Bijkomend voordeel is dat ik nu al gewonnen heb - wat de verkiezingsuitslag ook mag zijn," zei SP-lijsttrekker Jan Breur toen zijn dochter Isabel werd geboren, in het hevigst van de verkiezingscampagne. De verkiezingsuitslag bleek uit te komen op een gelijk spel. De SP behoudt haar ene zetel, en Breur mag deze weer vervullen.

Afgelopen maandag, 21 maart, tekende hij voor de aanvaarding van zijn zetel. Breur gaat daarmee zijn vijfde termijn als raadslid in, en is daarmee de langst zittende van alle gekozenen. Mogelijk is hij de jongste raadsnestor die Veenendaal ooit gehad heeft.

Foto: SP Veenendaal

Een SP'er is nooit alleen...

Breur mag dan wel de enige SP'er in de gemeenteraad zijn, hij doet het niet alleen. "Een SP'er is nooit alleen," zei hij al toen de SP in 2006 met één zetel de gemeenteraad in kwam. En deze campagne bleek dit des te meer.

Terwijl Breur thuis zijn rol in het vers uitgebreide gezin aan het vervullen was, draaide de campagne vlekkeloos door. Op de verkiezingsavond bedankte hij alle vrijwilligers die zoveel werk hadden verzet. In het bijzonder noemde hij Sietse van der Bij, de nummer 2 op de lijst, die nagenoeg al zijn publieke optredens op uitmuntende wijze van hem over had genomen.
"Als we de tweede zetel hadden binnengehaald," zei Breur, "had jij hem zeker verdiend."

Met zo'n sterke ploeg achter de schermen, ziet Breur de komende raadsperiode met veel vertrouwen tegemoet.

Foto: SP Veenendaal

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier