h

SP Veenendaal aangesloten bij de Rainbow Vote

12 maart 2022

SP Veenendaal aangesloten bij de Rainbow Vote

Foto: Jan Breur

Vorige week zaterdag (5 maart) ondertekende SP-lijsttrekker Jan Breur - net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen - het Regenboog-stembusakkoord. De SP maakt zich hard voor gelijkwaardigheid van ieder mens; daar horen LHBTI personen absoluut bij. Vandaar dat SP Veenendaal is aangesloten bij de Rainbow Vote.

Op de website van de Rainbow Vote is te lezen wat de SP in Veenendaal de afgelopen periode voor LHBTI personen heeft gedaan. Bijvoorbeeld steun aan genderneutrale toiletten, het regenboog-zebrapad en het hijsen van de regenboogvlag op coming out day. Ook het opstellen van de Veenendaal-verklaring, als tegenhanger van de Nashville-verklaring wordt aangehaald.

Foto: SP Veenendaal

Ook is er te lezen hoe de SP zich de komende tijd gaat inspannen voor de positie van LHBTI-personen. Door zich echt hard te maken voor de doelen van het Regenboog-stembusakkoord. De top 3 - Jan Breur, Sietse van der Bij en Yolande de Meer - belooft extra inzet hierop.

Lijsttrekker Jan Breur: "Je kunt niet zeggen dat ieder mens evenveel waard is, zonder je in te zetten voor die gelijkwaardigheid. LHBTI-personen kunnen altijd op ons rekenen als hun bondgenoot."

Het volledige Rainbow-vote dossier van SP Veenendaal 2022 is HIER te lezen.


Zie ook:

verkiezingssite

thema's

Reactie toevoegen

U bent hier