h

SP ondertekent Regenboog-stembusakkoord

6 maart 2022

SP ondertekent Regenboog-stembusakkoord

Foto: SP Veenendaal

Iedereen mag er zijn

SP-lijsttrekker Jan Breur heeft op zaterdag 5 maart het Regenboog-stembusakkoord ondertekend. Hiermee schaart hij zich namens de SP achter de vijf punten die in het akkoord staan. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was Breur ook al 'van de partij'.

De ondertekening van het Regenboog-stembusakkoord is een initiatief van COC Midden-Nederland. Ze hadden het beste voor het laatste bewaard, van Veenendaal is de hekkensluiter wat betreft de ondertekeningen in hun zorggebied. Van de twaalf deelnemende partijen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in Veenendaal hebben er zeven gebruik gemaakt van de uitnodiging om het akkoord te ondertekenen.

De ondertekenaars van het akkoord beloven zich voor de volgende vijf punten in te zetten:

  • Inclusief beleid voeren
  • Veiligheid bevorderen
  • Veilig schoolklimaat realiseren
  • Iedereen telt mee
  • Zichtbaarheid bevorderen

Foto: SP Veenendaal

Voor SP-lijsttrekker Jan Breur was dit één van zijn weinige publieke optredens. In verband met de geboorte van zijn dochter Isabel is zijn rol in deze campagne zeer beperkt. Vanwege zijn betrokkenheid met LHBTI'ers maakte hij voor deze ondertekening graag tijd.
Aansluitend tekende hij tevens het manifest 'Veenendaal Voor 14'.


Zie ook:

programma

kandidaten

thema's

Reactie toevoegen

U bent hier